Ringergården 9, 1.tv
DK 2400 København NV
 
Tlf.
+45 2721 5832
 
Kontakt os på
mail
 

 
Citater fra ABRAHAMS DAL
" Ema tænkte, om Pedro Dossém mon var så storsindet at han ville kunne lide på grund af hende, og lide uden håb. Det kunne jo være at det hele blot var en social øvelse, hans måde at være i pagt med sine egne løgne.
Der regnede, og leret rendte gult og klæbrigt ned i de nøgne fårefolde. Det var den mest traurige årstid i Vale Abraão; hun kom i tanke om, at nogen havde fortalt hende at tristesse er en tilstand af overflod. Digtere er triste, nogen børn er triste, og nyder det til overmål. Hun huskede dengang på Romesal da hun satte sig på trinet ved husalteret, med Jesusbarnet på knæene; tante Augusta så fortryllet til og troede hun iagttog begyndelsen til en religiøs vækkelse; men Ema skulle bare fremprovokere en bedrøvelse, som et opkast."

" Men hvad var det, Ema sagde til den ranke blonde mand? At hun havde lyst til at ryge. En ryger er altid lydhør over for en anden ryger; somme tider kan det koste ham livet, men der findes ikke noget bedre end at være fælles om et tobakshost."

" Ema, som både bedrog manden, elskerne og alle andre, hun var jaloux. Hun råbte det i anfald hvor hun gik så vidt som til at forfølge Carlos og vente på ham ved udkørslen fra Caverneira og lave scener. Maria Semblano så hende gennem vinduet, når hun smækkede med bildøren og speedede op så hun næsten ramte et træ under farlige udskridninger ned ad alléen gennem parken."

 

Tilbage til top
 

forsiden
bogen
forfatteren