Ringergården 9, 1.tv.
DK 2400 København NV
 
Tlf.
+45 2721 5832

e-mail
 

JOSÉ EDUARDO AGUALUSA
Læs uddrag af Slørende grænser på dansk og portugisisk
Bibliografi
Tilbage til bogen

J.E. Agualusa er født 1960 i Angola. Oprindeligt landbrugstekniker, men siden midt i firserne journalist, radiomand og forfatter. Gennembrudsromanen A Conjura (1989) og succesromanen Nação Crioula (1997) er oversat til adskillige sprog herunder svensk, Kreolska Riket (Almaviva 2003). I 2001 var han udkommet for første gang på svensk med Dansa igen (A Substância do Amor) i Marianne Sandels oversættelse, som skriver om forfatteren:

"Agualusa mener selv, at hans korte tekster lige så meget er kronikker, beretninger og rejseskildringer - og at der ikke findes faste grænser for ham mellem de forskellige genre. Allerede under sin studietid i Lissabon begyndte Agualusa at arbejde som journalist og forfatter og det blev hurtigt hans heltidsbeskæftigelse. Som radiomand står han for det meget populære musikprogram A Hora Cigarras - som sendes over store dele af Afrika."

En særlig samhørighed føler han med Brasilien, hvor han nu længe har boet i Olinda. Gennem flere hundrede år med den tragiske slavehandel kom Brasilien til at få et stærkt afrikansk indslag i sin befolkning og kultur, hvilket Agualusa fortæller om i sin roman Nação Crioula.

Forlaget Ørby udgav i 2002 et uddrag af "A Substância do Amor" (Skriv bare forbedret race, tak, på dansk ved Jorge Braga) som særtryk
til Festugen i Aarhus, hvor Agualusa var gæsteforfatter.


For flere biografiske oplysninger henvises til Ingemai Larsens
efterskrift i Slørede Grænser.

Tilbage til forsiden